Annons
Annons


DAY 1 PARIS


WOOOW! WOW WOW WOW säger jag om den här helgen i Paris som var en släpande födelsedagspresent från Johan. Så lyxigt att jag sparade den till nu.

Vi landade tidigt på morgonen och tog oss direkt till vår lägenhet i Marais som vi hyrde av en megaball tjej via Airbnb. Omg vad jag älskar Airbnb! Där bytte vi snabbt om till något svalt….

Annons

… och jag invigde min nya rosa-rutiga kjol från 2NDDAY och sköna sneakers från Acne.

Det var hot hot hot i Paris och vägen till Café Charlot som bara låg en gata ifrån var kämpig. Jag var inte alls redo på en fransk sommarvärme, men fort vi mötte upp Mallan och slog oss ned för lunch lugnade jag ned mig och svetten. Mallans kära pojkvän bor i Paris just nu och därför passade vi på att boka in ett besök samma helg. MYS!

Johan åt livets sallad chèvre, jag en sallad på melon, Parma, hallon och fikon och Mallan en caprese.

Paris Guide - Restauranger

När magarna var mätta och glada promenerade vi vidare till ”varuhuset” Merci som jag hört så mycket gott om. Jag har suttit och suktat efter detta ställe via Instagram geotaggen i snart 1 år och nu fick jag äntligen se det. Detta ligger också i Marais och jag måste säga – gud vilket mysigt område! Ett chicare södermalm kan jag förklara det med.

Liknar varken NK eller Åhléns. Ta konceptet till Stockholm tack! 

Där testade vi lyxiga möbler och konstaterade att djupa soffor är vackra.

Och så strosade jag omkring i sanden med bästis och kikade på vackra bikinis och söta böcker.

Vi var sjukt nära på att köpa med oss dessa tallrikar hem, men struntade i det till slut pågrund av att vi endast reste med handbagage. Tänk er frukostmackan på denna… Hade smakat så gott.

De hade massa sånt här fint krafts. Jag vill verkligen rekommendera er som inte varit på Merci tidigare att besöka det vid nästa Paris trip.

Paris Guide - Restauranger

Tack och hej och hej Mallinsky! 

Paris Guide - Restauranger

Vi betade av butik efter butik och såklart stannade vi till vid ett av alla crepe-stånden för lite energipåfyllning.

Både Johan och Mallan ÄLSKAR crepe – jag är inget större fan. Välstekta svenska pannkakor med socker är mer min grej.

Vips så blev det kväll och vi började med att gå till en sjukt ball bar som enligt vår parisboende vän och guide Jocke inte finns med bland alla turistguider. Ingen skylt utanför och så är allting glömt bakom en röd dörr. Där inne var allting bara perfekt.

Middagen började vid 23:00 och vi hade bokat bord på Au Passage som vår matkunniga vän Adam tipsat oss om. Genuint, inte en enda turist och maten såg ut att vara i världsklass.

Vilket stämde. På Au Passage delade man på alla rätter och först kom den krämiga foie gras in. Lite för lökig smak för min smak, men grabbarna grät av glädje.

Min och Mallans favorit för kvällen var rätt nummer två: Piggvar i Ponzu.

Så mysigt att vara nere i Paris och hälsa på Jockis.

Paris Guide - Restauranger

Sedan fick vi in en sjukt spännande och god rätt på röding. Röding stracciatella med rom och sötpotatischips.

Paris Guide - Restauranger

Och finns det hummer på menyn tar man den x 2. Den här serverades med grapefrukt sorbet och blommor. Smakade som en sommardröm.

Paris Guide - Restauranger

Och vips så blev det lördag! Men den får ni höra om alldeles strax!

Jag säger bara: VÄRLDENS GODASTE FISKRESTAURANG!

Kommentera


AnnonsLaddar