Annons
Annons


GRÖNA PANNKAKOR, PARISIAN CHIS & KÄNDIS FALAFEL


Den här artikeln innehåller affiliatelänkar till återförsäljare. Samtliga produkter är valda av mig. Läs mer om hur affiliatelänkar fungerar här.

PARIS GUIDE _ HENRIETTA FROMHOLTZ

Och så blev det ju Lördag i Paris och jag och Johan började dagen på granncafét Season. Organic and nice stuff.

BÄSTA FRUKOST PARIS

De hade allt från fluffiga omeletter och avokadoröror till hundra olika pannkaksvarianter med sirap och choklad.

Annons

PARIS GUIDE _ HENRIETTA FROMHOLTZ

Jag vaknar ju oftast på riktigt dåligt humör, men i Paris mitt emot sin älskling och på ett café att älska var humöret på topp från morgon till kväll.

PARIS GUIDE _ HENRIETTA FROMHOLTZ

Jag tog en tallrik med gröna pannkakor, lönnsirap, vit choklad mascarpone, blåbär och pekannötter. Jag brukar inte vara ett fan av tjocka pannkakor, men dessa var helt underbara. Jag älskar ju vit choklad mer än livet!

PARIS GUIDE _ HENRIETTA FROMHOLTZ

Efter frukosten tog vi en lång promenad och lämnade Marais för de ännu mer centrala delarna. Vi började med att kika  Louvren. Vackert, men jag var livrädd för folkmassorna och satt kvar på en bänk längre ifrån medan Johan kikade.

Sedan promenerade vi vidare, mötte upp Mallan och Jockis och tog oss till Ralph´s för att både se cafét alla pratar om och själva butiken som är på 5 våningar. Galet läckert! Och galet DYRT! Herregud. Varenda plagg (förutom en keps) gick ju på sisådär 20.000 kr.

Ville sno med mig varje tavelvägg hem.

Likaså gatukonsten som hittades på varenda gata i Paris.

PARIS GUIDE _ HENRIETTA FROMHOLTZ

Därefter blev det lunch! Vi hade egentligen en plan att gå till ett specifik ställe, men magarna kurrade och så kände vi: ”Spelar det roll när allting är så förbannat gott och mysigt?”.

PARIS GUIDE _ HENRIETTA FROMHOLTZ

Mallan, Jocke och Johan slog till på en klassisk råbiff och jag en tartar på krabba och avokodo med majo. Finns det krabba på menyn så måste jag ta det. Min absoluta favorit av alla skaldjur.

Vidare på promenad i ett STEKHETT Paris. Vackra trädgårdar, läckra människor och underbart sällskap.

PARIS GUIDE _ HENRIETTA FROMHOLTZ

Och jag bar mitt set från Stylein.

Topp HÄR (reklamlänk via Apprl) och kjol HÄR! (reklamlänk via Apprl)

Innan vi skildes åt för att göra oss i ordning för kvällen promenerade vi hem till Jocke för att få oss en liten husesyn. Och han bor i ett drömkvarter och i en drömlägenhet. Ville bo i Paris när jag satt här.

Vips så satt vi i en taxi påväg till kvällens middag.

Och mötte upp Mallan och Jocke. Igen.

PARIS GUIDE _ HENRIETTA FROMHOLTZ

Båda helt dressade i H&M. Mallan skor från Vans, mina från Acne och väska Loewe.

OCH JA MALLAN BLUNDAR. Gullis! Vi blundade på varannan bild och jag tänkte att det får gå för den här gången. 

PARIS GUIDE _ HENRIETTA FROMHOLTZ

Vi började med lite drinks på en mysig bar nära restaurangen. Det går ju typ inte att boka bord på en enda restaurang i Paris utan man måste skriva upp sig på listan på plats, vilket är väldigt mysigt då man istället får ta en liten snicksnack stund med varandra över några glas i väntan.

PARIS GUIDE _ HENRIETTA FROMHOLTZ

Vid 22:00 stod bordet på Clamato redo.

Tagget på denna restaurang! Vi började med ostron, friterad zuccini blomma och ceviche.

Därefter bjöds vi på makrill i ponzu. Galet god! 

En sallad med rom.

PARIS GUIDE _ HENRIETTA FROMHOLTZ _ FISK RESTAURANG

Kvällens godaste: Grillad vårlök med en sås på smör och vitlök. Smakade himmelriket. Både jag och Mallan slickade skålen.

PARIS GUIDE _ HENRIETTA FROMHOLTZ

En liten välbehövlig paus mellan rätterna och kvällen var så vacker. 

Röd tonfisk med körsbär. Rätt efter rätt rullade in och det kändes som om maten aldrig skulle ta slut.

PARIS GUIDE _ HENRIETTA FROMHOLTZ

Och sist men ABSOLUT inte minst: En lönnsirapsbakelse med grädde. Dog lite på denna. Ni som tittar på mina Stories vet hur fint det rann ut när man knackade på den. Hihi.

PARIS GUIDE _ HENRIETTA FROMHOLTZ

Kvällen avslutades med drinks i kvarteren, men det glömde jag dokumentera. Hade alldeles för trevligt. 

Det blev söndag och det kändes tråkigt att vi hade vår sista dag i Paris. Jag klädde mig i ett otroligt fint set från Peak Performance.

Och jag och Johan började dagen med att äta frukost på Wild & The Moon. 

PARIS GUIDE _ HENRIETTA FROMHOLTZ

Ett ekologiskt café med fokus på näringsrika och gröna ingredienser. 

Hej min älskling! Och tack för denna fina trip till Paris <3

PARIS GUIDE _ HENRIETTA FROMHOLTZ _ EKOLOGISKT

Vi tog en smörgås med massa frön på – som jag älskar, en choklad smoothie och en shot på gurkmeja, citron, ingefära och svartpeppar. Sved till skönt i halsen! Vill verkligen rekommendera detta ställe. Dyrt, men gott som tusan.

Sedan hade bakis 1 och 2 vaknat till liv och vi tog en shoppingrunda på Uniqlo. WOW! Längtar tills det öppnar i Sverige. De är så otroligt mycket fina basic plagg.

L'AS DU FALLAFEL PARIS

Och helgen avslutade vi i parken med en känd falafel i handen som jag hade längtat efter hela helgen. Det är ju helt galet att det finns en falafel-gata i Paris och att man måste stå i hela 30 minuter i väntan på just den från L´as du Fallafel. 

Tack Johan för min fina födelsedagspresent, tack Jocke för bästa guidningen, Mallan för sällskap och PARIS för kärlek, värme och världens godaste måltider med vin.

Kommentera


AnnonsLaddar