I samarbete med Hyresgästföreningen x Metro Mode

JOBBA LIVET UR MIG FÖR KONTANTINSATSEN.


Någon som känner igen sig i att det är OMÖJLIGT att hitta ett förstahandskontrakt? Och att den enda utvägen för att hitta ett eget hem är genom att ta ett svindyrt andrahandskontrakt? Jag tror det. När jag flyttade upp till Stockholm var det ett helvete med att lösa boendesituationen. Jag var superdålig i anorexi och ville egentligen bara landa i en lägenhet där jag kunde känna mig som hemma och få en andra chans att bli vuxen. Så blev det inte. Som tur var har jag världens mest underbara släkt som lät mig bo hos dem i månader, men det är det ju inte alla som har.

Sedan fick jag kämpa livet ur mig för att jobba ihop till en rejäl kontantinsats som behövdes för att kunna köpa mitt eget hem. Alla hyresrätter var upptagna och andrahands var alldeles för dyrt för mig som då skulle börja plugga.

De här hyresrätterna – var är dem? Det vill Metro Mode och Hyresgästföreningen ändra på med kampanjen In My Backyard. En kampanj där de samlar in underskrifter för att kunna kräva att regeringen tar tag i boendekrisen och att det börjar byggas minst 30.000 hyresrätter per år. Så sjukt bra grej och ni måste skriva på! Jag vet att många tänker: ”Det ‘är andra som gör det åt mig, så jag behöver inte”. Det stämmer inte och det tar dig MAX 30 sekunder.

HÄR SKRIVER NI UNDER!

Påminner: 213 000 unga vuxna bor ofrivilligt kvar hemma hos sina föräldrar.

Kommentera

Laddar