Annons
Annons


LINKÖPING & BÄSTA GRILLMIDDAGARNA


I torsdags fick jag feeling och packade snabbt ihop en väska för att kunna överleva en helg i Linköping. Mamma och Pappa är på Mallorca och jag ville ned för att umgås med mina tanter – Mormor och Farmor. Gasade ned klädd i rosa från MQ. Jag började med en lång fika på balkongen på mormors hem.

Annons

Och sedan tog jag farmor på stan.

Asiatisk Torsk _ Henrietta Fromholtz

Hemma var syster Alex och vi preppade middag fort jag kom hem. Torsk i folie med asiatiska smaker.

Det är så mysigt att komma hem och njuta av grillen och no stress ute på gatan. Den enda stressen som nådde mig var vetskapen om att jag och systrarna gett pappa i födelsedagspresent att fixa iordning pool och trädgård.

Grillad sallad _ Henrietta Fromholtz

Till torsken grillade vi isbergssallad som vi toppade med sötpotatischips, chilimajo, rostad lök och solrosfrön. Alltså snacka om att ta isbergssalladen till en ny nivå. Tack Tommy Myllimki för inspirationen!

Fredagen spenderade jag på Linköpings mysigaste café – Simons Rosteri. Jag skrev bok i timmar, varvade med en smörgås med brie och salami och avslutade med en fika med Evelyn.

Sedan åkte jag och handlade till kvällen, kom hem och preppade middag för fyra tillsammans med syster Vickan och så anlände kusin Karro i sällskap med Johan. Korkade snabbt som tusan upp vinet och skickade ned Johan till grillen.

Alex och Vickans kille Vincent saknades, så det blev en middag för fyra. Tre av de bästa personerna i mitt liv. 

Vegetarisk grill

Jag och Vickan bjöd på grillade grönsaksspett, sötpotatischips (igen!), tzatsiki, grilladpaprika röra, chilimajo och en somrig sallad med vattenmelon och jordgubbar.

Och Johan som alltid ska lägga sig i fick inte ta åt sig äran denna gång. Hehe. Maten var magisk! 

Morgonen tog jag och Karro på balkongen och Johan levererade smoothies.

Sedan åkte Johan ut och bada hos mina vänner medan jag och Karro åkte och hämtade upp farmor för en hel dag och besök hos mormor.

Vi började med att handla. Vad är era MÅSTEN i matbutiken? Jag handlar dagligen: Naturgodis, ägg (om slut hemma), salami över disk, småtomater, morötter, äpplen och avokado.

På plats hos min fina mormor dit i tog med oss ett berg av fika. Där satt vi i timmar och gaggade och skrattade i kör. Jag älskar er <3 Efter det åkte vi och handlade till kvällen.

Grilla köttfärs _ cevapcici

Vi som egentligen hade bestämt att köra en helt vegetarisk helg… men vi blev så sugna på balkan-biffar. Det var många som frågade om receptet på Instagram, så här kommer det: 1 kg Nötfärs, 2 klyftor vitlök, RIKLIGT med ajvar, en planta persilja, 0,5 chili, spiskummin, 1 st lök, salt och vitpeppar. 

Johan, jag och Karro diskuterade sedan livet över grillen.

Grilla köttfärs _ cevapcici

Vi grillade biffarna (egentligen ska de vara på spett!) grillade livets blomkål som ni finner receptet på längre ned och så ett foliepaket fyllt med färskpotatis, palsternacka, 300 gram smör och massa örter. Livet i ett silverpaket.

Och Vincent levererade egenkomponerade drinkar i världsklass – denna döpte vi till Trädgårdsland.

Grilla köttfärs _ cevapcici

Och såklart ett litet provsmak. Ser ni magin i denna biffjäkel? Assaftig och superkryddig.

Och bon appétit!

Grilla köttfärs _ cevapcici

Biffarna – just try them! Men över till de grillade blomkålsbuketterna: Gör en marinad på 1 msk sesamolja, 2 msk honung, 1 msk fisksås och 1 msk soja. Doppa de lagom stora blomkålsbuketterna i såsen och häll sedan det som blir över, över alla buketterna i en skål. Sedan grilla. Gott som bara den!

Henrietta Fromholtz _ Johan Rogebrant

Och igår, söndag, så tog vi bilen tillbaka till Stockholm med Rättegångspodden på högsta volym. Har någon mer hört styckmordet i Boden? Ush… Andra gången jag lyssnar och kan inte sluta fascineras av denna sjuka människa. Pausade med en french hot dog med en jäkla massa vitlökssås.

Smoothie Bowl med jordnötssmör

Och såhär osexig blev min middag. Fotboll på TV:n tillsammans med en smoothie bowl på blåbär, jordnötssmör, banan och avokado. Men jag har ju haft en så himla fin mathelg att det inte gjorde så himla mycket.

Hur var er helg? 

Kommentera


AnnonsLaddar