Henrietta Fromholtz
Henrietta Fromholtz har precis påbörjat sin resa som entreprenör och är i full gång med att bygga techbolag. I bloggen delar hon allt från festliga helger, hur hon får glowet och recept på färgglad mat, till ämnen som självkänsla och hennes erfarenhet av ätstörningar. Allt utan filter.
Annons

Min första helg på bild med Billie.

Det här var den sista bilden vi tog på BB typ. Så vad har hänt sedan vi åkte hem? Tjena detta blir nu några inlägg med en snabb recap med vad vi har hittat på den senaste tiden. Med vår lilla familj. Så häng med! Här kommer första helgen efter vi kom hem från Danderyds BB.

Annons

Annons

Att åka hem med sin lilla skatt och öppna dörren in till vårt hem… Det var en så sjuk känsla. Lixom ”här bor du Billie”. Eller Mini som vi kallade henne då. Här var hon 3 dygn. Ser ni så liten?

Vi kom hem till ett hav av blommor och Billie visade sig snabbt känna sig som hemma. Amningen funkade toppen direkt, men visst kändes det lite läskigt att inte ha Danderyds fantastiska barnmorskor nära tills hands. Tänk om hon greppar tutten fel? Eller jag inte har tillräckligt med mjölk. Frågan: ”klarar vi detta själva?” var helt klart där.

Annons

Första dagarna då? Det var helg när vi kom hem från BB, så mamma och pappa kom såklart upp från Linköping på momangen. Vi dukade upp en buffe av thaimat och systrarna kom också över för att träffa lilla Mini.

Annons

Första morgonen. Efter första natten. OMG. Så knasig känsla. Ser ni så söt min lilla hamster är. Och med en blöja som mina Berghs-tjejer gjort. Vi har en grej på allas babyshowers vilket är att vi skriver peppiga meddelanden på massvis med blöjor för den första tiden. Otroligt uppskattat!

Annons

Mamma och pappa hade handlat massa gott till oss, så vi fick till en riktigt mumsig första frukost med vår lilla prinsessa.

Billies gudfar Max kom förbi och överraskade med sin Emma och ett megafint paket. Och vackra buketter fortsatte trilla in. Aldrig känt ett sådant overload av kärlek.

Annons

Jag hade fortfarande ont på lördagen (3,5 dagar efter hon kom) men lyckades ta mig ned till Sturehof för att möta upp familjen och käka något jag verkligen hade längtat efter…

Annons

Råbiff och ett glas prosecco. HERREGUUUUD! Så så gott! Och hennes mormor och morfar fortsatte skämma bort henne. Ovan med ett litet set från Livly.

Jag fick såklart skit från någon idiot på Instagram om att jag vistats ute med min bebis. Tänker du samma? Avstå. Jag, supermamma, och Billie, superbebis, behövde en råbiff med restriktioner. Momshaming finns inte på denna blogg.

Annons

På kvällen blev det fortsatt häng med hela familjen Fromholtz och Johan lagade värsta lyxiga köttbiten med pommes, tomatsallad, kålsallad och choronsås.

Annons

På söndagen åkte vi tillbaka till Danderyds sjukhus för kontroll och vi klädde henne i mina gamla kläder. Lille grisen!

Det var mysigt att vara med hela familjen under helgen, men också skönt med en liten paus och tystnad och bara ta in att Billie kommit till världen. Så vi avslutade helg-hänget med en fika med bara mormor och morfar. Himla gott med massa mat och gott igen efter att Billie kommit ut ur min mage, för helt plötsligt hade jag plats för mat i magen igen. Och mer blommor kom. Vårt hem såg en vecka in ut som ett växthus ish.

Och jag kan inte sluta vara fascinerad av kroppen. Helt plötsligt var hon utanför min mage? Och min mage lixom mindre men med en lite större livmoder kvar såklart. Ni ska få höra mer om detta när jag delar min förlossningsstory, för bland det första jag gjorde efter hon kommit ut var att ta på navelsträngen som jag alltid har undrat kring. Hur känns den? Osv osv.

Vi avslutade vår första helg med en färgglad cacio e pepe och tidigt i sängs.

3 kommentarer till “Min första helg på bild med Billie.”

 1. Evelina Persson skriver: 7 april, 2021

  Asså jag ville bara säga att FYFAN va mysigt de såg ut på hofen. Skit i alla rövhattar som tror de vet allt.
  Nu kan jag inte föreställa mig hur man mår 3 dagar efter förlossning, de är väl oerhört individuellt men om jag kan så ska jag fan i mig unna mig en go jäkla lunch med min lilla nybakta bulle om de går (när de väl är min tur) 🤪💛


 2. Evelina Persson skriver: 7 april, 2021

  Asså jag ville bara säga att FYFAN va mysigt de såg ut på hofen. Skit i alla rövhattar som tror de vet allt.
  Nu kan jag inte föreställa mig hur man mår 3 dagar efter förlossning, de är väl oerhört individuellt men om jag kan så ska jag fan i mig unna mig en go jäkla lunch med min lilla nybakta bulle om de går (när de väl är min tur) 🤪💛


 3. Evelina Persson skriver: 7 april, 2021

  (Vet inte om min kommentar kom med nu för sidan laggade men hoppas på de) haha


Dela på:
Laddar
https://henrietta.baaam.se/gravid/mina-forsta-3-veckor-med-billie/