Annons
Annons


UPPMUNTRA VARANDRA TILL BANTNING!


Tidigare idag stod jag i min favoritgodisbutik och plockade ihop en riktigt göddig påse. Så som jag gör typ varje dag, men idag blev den extra god. Bredvid mig stod två vackra tjejer i åldern 18-20 och också plockade en fin påse.

Annons

Tjejen som plockar frågar sin kompis:

– Vill du ha någon godis? 
– Nej tack det är bra för mig. 
– Ja just det! Du försöker ju gå ned i vikt. Så jävla jobbigt asså!

Efter det fortsätter kompisen som vill äta godis att beskriva hur mycket hon förstår kompisen som ska banta. Hennes vän svarar då: ”Jag är hellre fet och njuter”. För det första så var den här tjejen inte ens i närheten av att vara i behov av att gå ned i vikt – hon var så fin! För det andra så försöker hon i denna stund säga till sin vän att ”Nej men jag vill typ inte gå ned i vikt och orkar inte bli påmind om det”. Hon fortsätter berätta att hon får ångest av vågen och att hon har slängt den, men hennes vän förstår fortfarande inte vinken och gaggar vidare om bantning.

Jag ville bara skrika till på båda två. Först säga: SLUTA PRATA OM DETTA! NI ÄR FAN BARN! Och så ville jag säga till den tjejen som inte skulle banta att SLUTA trycka ned sin kompis. Hon uppmuntrade henne till att banta. Uppmuntrade henne till att lida och må dåligt över sin kropp.

Vad jag vill med detta? Påminna alla om att sluta prata kroppar och ”Nyttig mat” med varandra. Det skapar hets, ointressanta samtal och dåligt mående. När jag senast sprang runt på pressveckan blev jag på de flesta kontor presenterad för: ”Och här har vi vår superdupernyttiga lunch. Allting supergrönt och supernyttigt. Perfekt inför sommaren och så. Någonting fräscht lixom”. Tänk om de hade läst min blogg och visste att de snackar med HELT fel person.

Ex. Jag själv kommer inte i ett enda par byxor just nu…. Men jag är världens gladaste ändå. Det räcker med att ni vet det. Det ger ju ingen någonting om jag skulle prata om det?

1 kommentar


AnnonsLaddar